Koulutukset ja valmennukset

Koulutukset ja valmennukset

Sylitä Stressi- illat

Sylitä Stressi- illat ovat sinulle kutsu läsnäoloon itsesi kanssa! Monesti yritämme hallita ja kontrolloida stressiä, joka itse asiassa vain saattaa lisätä lopulta stressikuormaamme sen sijaan, että olomme helpottaisi. Mitä jos hallitsemisen sijaan, ottaisitkin hellästi syliisi sen mitä kuormana kannat? Kohtaisit itsesi rakkaudella ja myötätunnolla. 

Itsemyötätuntoa tutkitaan nyt tieteessä paljon, sillä itsemyötätunnon uskotaan olevan yksi hyvinvoinnin avaintekijöistä. Itsemyötätunto tarkoittaa hyväksyvää, lempeää ja empaattista asennetta itseä kohtaan, silloin kuin kohtaamme esimerkiksi vastoinkäymisiä, stressiä, ahdistusta tai riittämättömyyden tunteita. Itsemyötätunnon avulla emme lisää "stressipolttoainetta" kehoomme ja mieleemme, vaan autamme kehoamme ja mieltämme sopeutumaan vallitseviin olosuhteisiin. 

Rauhoittuessamme mielemme ja kehomme lempeällä läsnäololla ja hyväksynnällä pääsemme paremmin avuksemme löytämään itseämme tukevia ratkaisuja. Itsemyötätunnon avulla energiaa syövät tunteet ja ajatukset vaikuttavat meihin vähemmän, ja toimintakykymme ja hyvinvointimme säilyy parempana raskaidenkin olosuhteiden keskellä, sillä emme aina voi vaikuttaa siihen, mitä elämässämme kohtaamme.

Sylitä Stressi - illoissa opettelemme itsemyötätuntoa käyttämällä muun muassa apunamme EFT Tapping- menetelmää. 

Illat järjestetään Teamsin kautta, joten voit osallistua rentouttavaan iltaan omalta kotisohvaltasi. 

Koulutukset ja valmennukset


Sylitä Stressi- valmennus

Onko arkesi jatkuvaa taistelua stressin ja uupumuksen kanssa? Haluaisitko jaksaa paremmin, mutta et tiedä miten? Kroonisen stressin tunne on hyvin kokonaisvaltainen kokemus ja siten tarvitaan kokonaisvaltaista lähestymistä tilanteen muuttamiseksi toivottuun suuntaan. Jos tunnet, että olet "kokeillut jo kaikkea", niin on aika kokeilla tätä valmennusta! Tämä valmennus ottaa tilanteestasi kokonaisvaltaisen kopin hyödyntäen sekä ratkaisukeskeisiä-, että keho-mielimenetelmiä, joiden avulla stressikokemus voidaan muuttaa sinulle edullisemmaksi kokemukseksi. Tällä kurssilla emme pyri hallitsemaan stressiä, sillä tunteita, kuten stressinkään tunnetta, ei ole tarkoituksenmukaista hallita. Tosiasiahan on myös se, että aina emme myöskään voi vaikuttaa siihen, mitä elämässämme tapahtuu. On löydettävä keinoja luovia elämämme myrskyissä. Tämä kurssi hyödyntää sinun sisäisiä voimavarojasi ja tunteitasi, joiden avulla lempeästi kohtaamme elämää sellaisena kuin se on, ja luomme oivallusten kautta uusia näköaloja toivotumpaa tulevaisuutta kohti.

Sylitä Stressi - yksilövalmennuspaketin sisältö:

• 5 tapaamista 

• sähköpostituki koko valmennuksen ajan• opit erilaisia keinoja tasapainottaa stressaantunutta kehoa ja mieltä esim. saat käyttöösi EFT-itsehoito-ohjeet

Tapaamisten runko: 

 1) Mitä "stressikuppisi" sisältää- Stressitekijöiden kartoitus-Kartoitetaan kokonaisstressitilanteesi (työn kuormitus, arkielämän stressitekijät, sisäiset tekijät: tarpeet ja tavoitteet) 

2) Muutostoiveet konkreettisiksi askeliksi hyödyntäen voimavarojasi ja vahvuuksiasi-Luodaan yhdessä askeleet kohti tavoitetilaa hyödyntäen voimavarojasi ja vahvuuksiasi. Mitä on jo? Miten toivoisit, että asiat olisivat? Mistä lähteä liikkeelle? Ketkä ovat tukijoitasi? Miten mitata edistymistä? 

3) Tunnetyöskentely ja itsemyötätunnon hyödyntäminen stressinsäätelyn tukena-Syvennytään niihin tunteisiin, ajatuksiin ja toimintamalleihin, jotka ruokkivat SINUN stressikehiäsi. Oletko kenties jatkuvassa riittämättömyyden tunteen kelassa? Kalvaako mieltäsi pelko ja uhkakuvat ajatellessasi tulevaisuuttasi? Miten itsellesi puhut tiukan paikan tullen: lytäten vai kannustaen? 

4) Vahvistetaan sitä hyvää, mikä on lähtenyt käyntiin-Pureudutaan mahdollisesti matkalla tulleisiin haasteisiin ja etsitään niihin helpotuksia ja ratkaisuja. 

5) Valmennuksen päätös ja jatkosuunnitelman tekeminen-Varmistetaan, että hyvä kehitys jatkuu!Hinta 250 € sisältää alv 24%. Voit maksaa halutessasi osissa. 

Vanhemmuus ja tunteet

Jokainen vanhempi on sen kokenut. Vanhemmuus e ole aina helppoa. Lapset saattavat nostaa esiin omia kipeitä kokemuksiamme omasta lapsuudestamme ja tuoda näkyväksi omia käsittelemättömiä tunteitamme. Vanhemmuuteen liittyy myös usein väsymystä, joka vielä omalla tavallaan haastaa vanhemmuutta. Edelleen ajassamme, varsinkin äiteihin, kohdistetaan paljon vaatimuksia äiti-myytin kautta. Äidin tulisi aina jaksaa, ymmärtää, rakastaa ja tuntea vain ns. positiivisia tunteita. Vanhemmuuteen kuuluu myös monet muut tunteet kuin vain ne positiiviset. Vanhemmatkin ovat vain ihmisiä. Miten haastavia tunteita käsitellä vanhempana? Miten kohdata omia riittämättömyyden, pelon, huolen, häpeän ja vihan tunteitaan? Miten laskeutua läsnäoloon lapsellensa, unohtamatta myös omaa itseään? Miten tukea uhmaavaa lastaan tai myrsyävää teiniä? Valmennusta, tukea ja apua tunnetyöskentelyyn vanhemmille.

EFT-itsehoitokurssi

Kurssilla opit käyttämään EFT Tapping - menetelmää itsehoitoon esimerkiksi palautumiseen, rentoutumiseen  ja paremman unen saavuttamiseen.

Tunne työ- Tunnetyö!

Kuuluvatko tunteet työpaikoille? Saako töissä kertoa, että nyt ei ole kaikki hyvin? Halusimme tai emme, tunteet kulkeutuvat mukaan myös työpaikoille. Vaikka kuinka ajattelisimme, että jätämme "tunteet narikkaan", ne silti vaikuttavat ja ohjaavat ajatteluamme, toimintaamme ja käyttäytymistämme työntekijöinä ja esimiehinä. Mitä hyötyä on siitä, että esimiestehtävissä oleva osaa tunnistaa omia tunteitaan ja käsitellä vaikeitakin tunteitaan? Kuinka tunteita johdetaan työpaikoilla? Miten tunnetaidot vaikuttavat työtehoon, työtuloksiin ja viihtyvyyteen? Saat konkreettisia työkaluja omien tunteiden tutustumiseen ja tunnetyöskentelysi pääsee työpaikalla uudelle asteelle, jonka avulla voit viedä työyhteisösi yhä suurempaan hyvinvointiin ja menestykseen. 

 

Resilienssi ja posttraumaattinen kasvu


"Kurjaa. Hän oli kyllä hieman toivoton, mutta ei kuitenkaan paljon, sillä hän oli etsimässä - ei kun löytämässä - onneaan. Eikä silloin voinut olla aivan toivoton. Eikä hän ollut kuihtunutkaan, ei ollenkaan. Hän kasvoi ihmiseksi vain niin surkean hitaasti. Se oli hermostuttavaa, mutta kuihtumista se ei ollut." - Oiva Paloheimo (1953): Tirlittan

Elämä muuttaa jatkuvasti muotoaan. Ihmisen olemassaolo on määritelty niin, että se ei ole koskaan yksinkertaista tai helppoa, vaan paremminkin se on itsessään jatkuva muutoksen prosessi. Kivuliaat, satuttavat kriisit ovat väistämättömiä jossain vaiheessa elämää. Kriisit saattavat lannistaa, mutta ne voivat myös tarjota ihmiselle mahdollisuuden ikään kuin ylittää itsensä ja olla kasvattavia kokemuksia. Mitä on resilienssi ja posttraumaattinen kasvu?  Onko resilienssi sisäsyntyistä, vai voiko sitä oppia? Miten traumat muuttavat meitä ja mitkä tekijät auttavat meitä posttraumaattiseen kasvuun? Näihin kysymyksiin mm. saamme vastauksia koulutuksessa. 

Koulutuksen sisältö räätälöidään yksilöllisesti ja siten hinta myös sovitaan tilannekohtaisestiTeamsin välityksellä ( Kesto 1h/kerta) Ensimmäiset 3 tapaamista viikon välein, 2 viimeistä tapaamista kahden viikon välein.

KAIKKI KOULUTUKSET OVAT MYÖS RÄÄTÄLÖITÄVISSÄ JUURI TEIDÄN TYÖYHTEISÖN/ RYHMÄN TARPEISIIN!