Koulutukset, kurssit ja Sylitä Stressi- illat

Koulutukset, kurssit ja Sylitä Stressi- illat

Sylitä Stressi- illat

Sylitä Stressi- illat ovat sinulle kutsu läsnäoloon itsesi kanssa! Monesti yritämme hallita ja kontrolloida stressiä, joka itse asiassa vain saattaa lisätä lopulta stressikuormaamme sen sijaan, että olomme helpottaisi. Mitä jos hallitsemisen sijaan, ottaisitkin hellästi syliisi sen mitä kuormana kannat? Kohtaisit itsesi rakkaudella ja myötätunnolla. 

Itsemyötätuntoa tutkitaan nyt tieteessä paljon, sillä itsemyötätunnon uskotaan olevan yksi hyvinvoinnin avaintekijöistä. Itsemyötätunto tarkoittaa hyväksyvää, lempeää ja empaattista asennetta itseä kohtaan, silloin kuin kohtaamme esimerkiksi vastoinkäymisiä, stressiä, ahdistusta tai riittämättömyyden tunteita. Itsemyötätunnon avulla emme lisää "stressipolttoainetta" kehoomme ja mieleemme, vaan autamme kehoamme ja mieltämme sopeutumaan vallitseviin olosuhteisiin. 

Rauhoittuessamme mielemme ja kehomme lempeällä läsnäololla ja hyväksynnällä pääsemme paremmin avuksemme löytämään itseämme tukevia ratkaisuja. Itsemyötätunnon avulla energiaa syövät tunteet ja ajatukset vaikuttavat meihin vähemmän, ja toimintakykymme ja hyvinvointimme säilyy parempana raskaidenkin olosuhteiden keskellä, sillä emme aina voi vaikuttaa siihen, mitä elämässämme kohtaamme.

Sylitä Stressi - illoissa opettelemme itsemyötätuntoa käyttämällä muun muassa apunamme EFT Tapping- menetelmää. 

Illat järjestetään Teamsin kautta, joten voit osallistua rentouttavaan iltaan omalta kotisohvaltasi. 

Koulutukset ja kurssit


Resilienssi ja posttraumaattinen kasvu

"Kurjaa. Hän oli kyllä hieman toivoton, mutta ei kuitenkaan paljon, sillä hän oli etsimässä - ei kun löytämässä - onneaan. Eikä silloin voinut olla aivan toivoton. Eikä hän ollut kuihtunutkaan, ei ollenkaan. Hän kasvoi ihmiseksi vain niin surkean hitaasti. Se oli hermostuttavaa, mutta kuihtumista se ei ollut." - Oiva Paloheimo (1953): Tirlittan

Elämä muuttaa jatkuvasti muotoaan. Ihmisen olemassaolo on määritelty niin, että se ei ole koskaan yksinkertaista tai helppoa, vaan paremminkin se on itsessään jatkuva muutoksen prosessi. Kivuliaat, satuttavat kriisit ovat väistämättömiä jossain vaiheessa elämää. Kriisit saattavat lannistaa, mutta ne voivat myös tarjota ihmiselle mahdollisuuden ikään kuin ylittää itsensä ja olla kasvattavia kokemuksia. Mitä on resilienssi ja posttraumaattinen kasvu?  Onko resilienssi sisäsyntyistä, vai voiko sitä oppia? Miten traumat muuttavat meitä ja mitkä tekijät auttavat meitä posttraumaattiseen kasvuun? Näihin kysymyksiin mm. saamme vastauksia koulutuksessa. 

 

Sylitä Stressi- valmennus

Onko arkesi jatkuvaa taistelua väsymyksen ja uupumuksen kanssa? Miltä kehossasi tuntuu? Kärsitkö kehollisista epämukavuudentunteista, esimerkiksi kroonisista kiputiloista ja aivosumusta? Nukutko huonosti? Tuntuuko, että mikään uni tai lepo ei riitä poistamaan väsymyksen ja uupumuksen tunnetta tai että olet hyvin väsynyt, mutta et pysty kuitenkaan syvään lepoon? Elätkö ruuhkavuosia sanan todellisessa merkityksessä? Haluaisitko jaksaa paremmin, mutta et tiedä miten? Uupumuksen tunne on hyvin kokonaisvaltainen kokemus ja siten monesti hoitokeinot ovat puutteellisia, koska tarvitaan myös kokonaisvaltaista lähestymistä uupumukseen. Jos tunnet, että olet "kokeillut jo kaikkea", niin on aika kokeilla tätä valmennusta! 

Vanhemmuus ja tunteet

Jokainen vanhempi on sen kokenut. Vanhemmuus e ole aina helppoa. Lapset saattavat nostaa esiin omia kipeitä kokemuksiamme omasta lapsuudestamme ja tuoda näkyväksi omia käsittelemättömiä tunteitamme. Vanhemmuuteen liittyy myös usein väsymystä, joka vielä omalla tavallaan haastaa vanhemmuutta. Edelleen ajassamme, varsinkin äiteihin, kohdistetaan paljon vaatimuksia äiti-myytin kautta. Äidin tulisi aina jaksaa, ymmärtää, rakastaa ja tuntea vain ns. positiivisia tunteita. Vanhemmuuteen kuuluu myös monet muut tunteet kuin vain ne positiiviset. Vanhemmatkin ovat vain ihmisiä. Miten haastavia tunteita käsitellä vanhempana? Miten kohdata omia riittämättömyyden, pelon, huolen, häpeän ja vihan tunteitaan? Miten laskeutua läsnäoloon lapsellensa, unohtamatta myös omaa itseään? Miten tukea uhmaavaa lastaan tai myrsyävää teiniä? Valmennusta, tukea ja apua tunnetyöskentelyyn vanhemmille.

EFT-itsehoitokurssi

Kurssilla opit käyttämään EFT Tapping - menetelmää itsehoitoon esimerkiksi palautumiseen, rentoutumiseen  ja paremman unen saavuttamiseen.

Tunne työ- Tunnetyö!

Kuuluvatko tunteet työpaikoille? Saako töissä kertoa, että nyt ei ole kaikki hyvin? Halusimme tai emme, tunteet kulkeutuvat mukaan myös työpaikoille. Vaikka kuinka ajattelisimme, että jätämme "tunteet narikkaan", ne silti vaikuttavat ja ohjaavat ajatteluamme, toimintaamme ja käyttäytymistämme työntekijöinä ja esimiehinä. Mitä hyötyä on siitä, että esimiestehtävissä oleva osaa tunnistaa omia tunteitaan ja käsitellä vaikeitakin tunteitaan? Kuinka tunteita johdetaan työpaikoilla? Miten tunnetaidot vaikuttavat työtehoon, työtuloksiin ja viihtyvyyteen? Saat konkreettisia työkaluja omien tunteiden tutustumiseen ja tunnetyöskentelysi pääsee työpaikalla uudelle asteelle, jonka avulla voit viedä työyhteisösi yhä suurempaan hyvinvointiin ja menestykseen. 

LISÄÄ KOULUTUKSIA TULOSSA LÄHIAIKOINA! KAIKKI KOULUTUKSET OVAT MYÖS RÄÄTÄLÖITÄVISSÄ JUURI TEIDÄN TYÖYHTEISÖN/ RYHMÄN TARPEISIIN!